Logo szkoły

SZKOŁA PODSTAWOWA 

im. Edmunda Bojanowskiego

56-320 Kuźnica Czeszycka 1 
tel. (71)3845693
adres do e- Doręczeń AE:PL-85302-10100-JWTHV-40
 facebook

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS

16.06 - 18.06

 

Data

Obiad

30-35% energii

 

 

Poniedziałek

 

  • zupa fasolowa z ziemniakami zabielany jogurtem naturalnym 350 ml  (marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, fasolka szparagowa, mleko)  
  • makaron z sosem bolońskim duszone 300g (mięso wieprzowe, pszenica,  pomidory)
  • warzywa na parze 150g (marchewka, kalafior, brokuł)
  • kompot owocowy 300 ml (śliwka, agrest, porzeczka, truskawka)
  • baton musli 100g (pszenica, żurawina)

  

 

Wtorek

 

  • zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana jogurtem naturalnym 350 ml (kalafior, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, mleko)
  • ziemniaki 200g
  • udko z kurczaka z pieca konwekcyjnego  100g 
  • sałata masłowa z jogurtem 150g (mleko)
  • woda z cytryną i miodem  250ml
  • gruszka 100g

 

 

Środa

 

  • zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami  350 ml (marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, szczaw konserwowy)
  • ryż z sosem truskawkowym i jogurtem naturalnym 300g (mleko)
  • sok jabłkowy 250 ml
  • banan 100g

Do surówek oraz do dań smażonych używamy oleju rzepakowego, oliwy z oliwek 5g. Napoje zawierają nie więcej 5g cukru w 250ml gotowego produktu. Wykaz szczegółowych składników wędlin dostępny jest na kuchni.